9 Tempat Misteri Yang Diharamkan Untuk Dikunjungi. Mengapa?

Bumi ini milik Tuhan. Manusia diamanahkan untuk menjaga dan memakmurkan bumi ini. Namun tahukah anda bahawa dalam dunia inii terdapat tempat tempat yang haram untuk dimasuki. Tempat berikut ialah :

1.Bohemian Grove, AS

Kawasan ini dikatakan kepunyaan kepada sebuah kelab yang berpusat di bandar San Francisco yang sikenali sebagai Bohemian Club. Lebih seratus tahun kawasan ini diharamkan kepada orang awam. Aktivitinya juga misteri. Namun daripada desas desus yang berlegar. The Bohemian Club ini merupakan ejen kepada Freemason.

2.Haarp, AS

Dikatakan bahawa tempat ini merupakan satu konspirasi US untuk mengawal suhu dunia dan mengawal minda manusia. Tempat ini terletak di sebuah lembah yang tidak berpenghuni di Alaska.

 

3.Mezhgorye, Russia.

Jika dilihat daripada pandangan atas, seolah-olah tempat ini tiada apa-apa. Namun daripada khabar angin yang tersebar, tempat ini merupakan tempat pembangunan senjata Rusia bawah tanah.

 

4.Kronstad, Russia.

Bandar kecil yang comel ini pada mulanya dibina untuk mempertahankan ST Petersburg daripada ancaman musuh, pada mulanya ia terdiri daripada beberapa kubu kecil. Setelah peperangan tamat, tempat ini menjadi pusat perlancongan. Namun atas faktor keselamatan, tempat ini telah ditutup kepada orang awam.

 

5.Gunung Athos, Greek Macedonia.

Jika melihat kepada senibina bangunan ini, anda pasti merasa mustahil untuk mendirikannya. Beberapa pusat keagamaan didirikan disini namun tidak semua orang dibenarkan untuk pergi ke sini. Antara yang dilarang adalah wanita dan haiwan betina, sekiranya dilanggar, anda akan dipenjara selama setahun.

 

6.Peti Keselamatan Di Mana Resepi Coca-Cola

Tidak semua orang berpeluang untuk mengetahui resepi coca-cola. Ini kerana ianya telah dipaternkan dan resepinya diletakkan di dalam satu peti rahsia. Hanya dua orang sahaja yang mengetahui resepi ini dan mereka dilarang untuk menaiki kapal terbang bersama.

 

7.Padang Pasir Danakil, Ethiopia.

Kawasan ini ditutup kerana masih berstatus perang.

 

8.Oymyakon, Rusia.

Kawasan ini merupakan kawasan paling sejuk di dunia dan pernah mencatatkan suhu paling ekstrem iaitu -32 darjah Celcius.

 

9.Kawasan Perlindungan Suku Javari,Brazil.

Tempat ini terletak di sempadan Brazil dan Peru. Terdapat 150 puak orang asli daripada golongan hamba suatu ketika dulu yang menetap disini. Kawasan terpencil ini juga terputus hubungan dengan dunia moden.

Sumber : non.fiksyenshasha.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*